Pevaćemo šta nam srce da!

Pasti u sevdah, doživeti jedno posebno stanje duha i uma, dostići jedno posebno stanje melanholčnosti i ljubavne jadi a opet ispunjenosti celoga bića. Zdrav je a bolan onaj koj’ se u sevdahu nađe.

Možda bi ovo bio najprecizniji opis osećanja, Sevdaha po kome je jedan muzički izraz dobio naziv. Sevdah je dobio naziv od Arapske reči „Sewda“ koja je označavala prevod antičkih pisaca za „crnu žuč“ i osećaj melanholičnosti.

Više o Sevdahu i Sevdalinki:

http://www.solidarnost.rs/kultura/sevdah-i-sevdalinka-jedan-izraz-balkana/

Sinoćni koncert Amire Medunjanin održan u Apatinu nije bio samo običan koncert. Bilo je to druženje uz pesmu. Bila je to Jugoslavija na okupu… osetili smo Bosnu i Miljacku kako nam hladna teče između prstiju i osvežava nas.

Lični u tisak: prvi put u istoriji Apatina smo imali svetsku zvezdu na pozornici Opštinskog kulturnog centra.

Zašto svetsku?

Odgovor je jednostavan: Amira.

Neposrednost u kontaktu sa publikom je ono sto krasi osobe koje uprkos zvezdanom statusu nastupaju Srcem, Dušom i Glasom…

Iskreno mi je žao što niko nije snimao publiku sa bine jer bi se mogla videti i Sreća i Suze na obrazima…

Emocije su preplavile salu…

Pošto je metod od usta do uva najbolji vid marketinga, pitajte ljude koji su bili i koji su zapucali po par stotina kilometara da dozive Muziku.

Muzika koju su izveli Amira Medunjanin, Ante Gelo i Kontrabasista a koje je savršeno, kao tri instrumenta ozvučio tonac Damir nam je prenela poruku koja odzvanja kroz hodnike istorije:

Ljubav je večna, Ljubav nas je održala i zato njojzi hvala!

Bojan Dražić